Carmelo Rodero 9 Meses 2017

13 €
Ingen skatt

Familjen Rodero är den 4:de generationens vinproducenter, fram till 1990 såldes druvorna till den anrika gården "Vega Secilia"

1991 producerades den första egna flaskan, vinerna har fått många utmärkelse för sin höga kvalitet.

Kvantitet

  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)

Doften är intensiv blommig arom och röda skogsbär, vaniljslag, typisk för dess genomgång genom ek.

I munnen är den bred, elegant, ihållande och sammet.

Carmelo RODERO kommer från en familj av vinproducenter från flodstaden Pedrosa de Duero, Burgos, och tillhör den fjärde generationen vinproducenter. Hans morföräldrar gjorde vin i de klassiska och gamla vingården, tills Pedrosa de Duero Wine Cooperative grundades. Fortsättning med denna bana Carmelo RODERO började odla vinstockarna som tillhörde hans familj i några år, beslutade senare att ta bort sig själv från den, och med 50 hektar vingård började han sälja sina druvor till den mytiska Vega Sicilia Winery i 14 år.

1990 startade han sin egen karriär. Satsa på framtiden och kvalitet medveten om att basen för ett fantastiskt vin går igenom några bra druvor, så Bodegas RODERO är stolt över att alla dess viner sedan sin första produktion 1991 har tilldelats vid de viktigaste mässorna och provsmakningarna , både nationellt och internationellt, och fungerar som en kontrast och erkännande av dess kvalitet. Carmelo Rodero, med stöd av sin fru Elena, fortsätter sin entreprenörsaktion tack vare att hans döttrar Beatriz och Maria är mycket inblandade i projektet. Beatriz, hennes äldsta dotter, jordbruksingenjör (specialiserad i vinodling) och vinproducent från universitetet i Bordeaux (Frankrike), ansvarar för den tekniska inriktningen på vingården. Hon har ärvt från sin far passionen för vingård och vin.

#0023

Datablad

Volym
75 cl
Förpackning
Glasflaska
Odlingsområde
D.O. Ribera del Duero
Pedrosa de Duero - Burgos
Råvaror
100% Tempranillo
Alkoholhalt
14%
Fat
Franska ek
Årgång
2017
Lagring
9 månader franska ekfat 3 månader på flaska
Smakanmärkningar
Intensiv blommig arom av röd frukter, skogsbär, vaniljslag med ek genomslag. Smaken är bred, elegant, ihållande och sammet.