Lista på produkter efter tillverkare Familia Fernández Rivera

Alejandro Fernández är en levande bild av en självgjord man. Som ung man hade han alltid drömt om att etablera sin egen vingård och göra fantastiska röda viner medan han levde och gjorde olika jobb.

Genom att fortsätta familjetraditionen lärt av sin far skulle Alejandro göra vin varje år av druvorna från sina små vingårdar. Men han var tvungen att vänta till 1972 för att få sin egen verkliga vingård. Den hade en liten 1500-tals vinpress där nästan hela produktionsprocessen genomfördes. Tio år skulle gå innan Tinto Pesquera-vingården skulle se mer eller mindre ut som i dag. Den antika vinpressen överlever dock fortfarande till denna dag.

De första åren var inte lätt. Det var vanligt vid den tiden att rötta vinstockar och ersätta dem med bevattnade grödor som rödbetor. Emellertid fortsatte Alejandro med att plantera vinstockar och var den första att introducera det spaliera systemet (i "Viña Alta" vingården) i området.

Idag levererar mer än 200 hektar vackra vingårdar vingården. Vissa vinstockar växer på grusterrasser och andra på höga skärgårdar (som vingården ”Llano Santiago” på över 1 000 meter över havet). Alla tillhandahåller sina nyanser till de berömda röda vinerna från Pesquera.

Pesquera Vineyards

Alla vingårdar är planterade med Tempranillo vinstockar, "druvan drottning" och den känsliga sorten där Alejandro är en mästare.

Idag är resultaten av sådana stora ansträngningar kända och uppskattade över hela världen. Det här är röda viner där skogen respekterar fruktan enormt. Viner som växer i komplexitet och nyanser när åren går utan att förlora sin ursprungliga karaktär. Det här är röda viner från Pesquera.

Det finns 1 produkt.

Visar 1-1 av 1 objekt